Lekker exotisch met glimmende granaatappelpitjes
Late-lentegroente met bulgur
Ingredients
- 150 gram bulgur
- ½ bloemkool
- ½ courgette
- 20 gram rucola
- ¼ granaatappel
- 1 el olijfolie om mee te bakken
- 3 el olijfolie extra vergine
- zout en peper
- 1 teen knoflook
Instructions
- Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de bloemkool in roosjes en de courgette in plakken.
- Verhit een eetlepel olie in een pan op middelhoog vuur.
- Bak de bloemkool tot hij mooi bruin begint te verkleuren.
- Verhit nu een grillpan (zonder olie) op hoog vuur en bak de courgette tot hij grilstreepjes krijgt.
- Doe nu de courgette en bloemkool in een kom en voeg twee eetlepels olijfolie toe, rasp de knoflook, roer dit er goed door en breng op smaak met zout en peper.
- Vermeng de bulgur met een eetlepel olijfolie en rucola.
- Verdeel hem over de borden.
- Leg het courgette- en bloemkoolmengsel boven op de bulgur en versier deze met granaatappelpitjes.