Gooi de bladeren van de koolrabi (vol goede voedingsstoffen) niet weg. Hak ze fijn en verwerk ze in een salade
[geen intro] Lentestamppot met koolrabi, rucola en knapperige pancetta
Ingrediënten
- 650 gram koolrabi geschild gewicht
- 650 gram kruimige aardappels geschild gewicht
- 1 el roomboter
- 100 ml volle melk
- 100 gram rucola
- 150 gram pancetta
- zout en peper naar smaak
Extra nodig:
- stamppot-stamper
Instructies
- Schil de koolrabi en aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een ruime kookpan met wat zout in twintig minuten gaar.
- Verwarm de boter met de melk zachtjes tot de boter is gesmolten.
- Snijd de pancetta in plakjes en bak ze in een droge koekenpan uit tot ze knapperig zijn.
- Giet de aardappelen en koolrabi af.
- Stamp het grof en voeg het warme melk-botermengsel beetje bij beetje toe.
- Snij de rucola grof en schep het door de stamppot.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer met de uitgebakken pancetta.