Gooi de bladeren van de koolrabi (vol goede voedingsstoffen) niet weg. Hak ze fijn en verwerk ze in een salade
Lentestamppot met koolrabi, rucola en knapperige pancetta
Ingredients
- 650 gram koolrabi geschild gewicht
- 650 gram kruimige aardappels geschild gewicht
- 1 el roomboter
- 100 ml volle melk
- 100 gram rucola
- 150 gram pancetta
- zout en peper naar smaak
Extra nodig:
- stamppot-stamper
Instructions
- Schil de koolrabi en aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een ruime kookpan met wat zout in twintig minuten gaar.
- Verwarm de boter met de melk zachtjes tot de boter is gesmolten.
- Snijd de pancetta in plakjes en bak ze in een droge koekenpan uit tot ze knapperig zijn.
- Giet de aardappelen en koolrabi af.
- Stamp het grof en voeg het warme melk-botermengsel beetje bij beetje toe.
- Snij de rucola grof en schep het door de stamppot.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer met de uitgebakken pancetta.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.