Wanneer ik weinig tijd heb om te koken of geen zin heb om lang in de keuken te staan is een stoofpot mijn go-to recept. Je gooit alle ingrediënten bij elkaar in een pan en laat dit pruttelen tot het klaar is. Geloof me, een simpeler, voedzamer en lekkerder recept bestaat niet.
Linzenstoof
Ingrediënten
- 190 gram rijst ik gebruikte zilvervlies rijst
- 150 gram gele linzen
- 3 stuks middelgrote tomaten
- 2 stuks flinke handen verse spinazie
- 1 stuks rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm stuk gember van 1bij 1 cm
- 1 stuks rode paprika
- 600 ml groente bouillon
- 2 el kokosolie
- 2 tl tikka masala
- 2 el curry poeder
Instructies
- Verwarm in een kleine pan het water voor de rijst.
- Wanneer het water kookt zet je het vuur lager en voeg je de rijst erbij.
- Doe de deksel op de pan en laat koken tot de rijst zacht is en het water is verdampt.
- Dit duurt zo’n 15 minuten.
- Verwarm in een grote pan (met dikke bodem) de kokosolie.
- Snij ondertussen de ui in kleine stukjes.
- Wanneer de olie vloeibaar is voeg je de ui toe en bak je deze tot hij goudbruin is, ongeveer 10 minuutjes.
- Terwijl de ui bakt snij je de knoflook en gember in kleine stukjes.
- Na 10 minuten schep je deze erbij in de pan, samen met de tikka masala en currypoeder.
- Roer goed door elkaar en laat dit een minuut staan. Strooi de gele linzen hierover heen en meng nogmaals. Giet daarna de groentebouillon erbij, zet het vuur hoog en breng de bouillon aan de kook. Wanneer het water kookt zet je het vuur lager, doe je de deksel op de pan en laat je de linzenstoof staan tot het het water is verdampt en de linzen zacht zijn.
- Voeg op het laatst de stukjes tomaten, spinazie en paprika erbij. Serveer met de rijst en geniet!