Een hartverwarmende combinatie van room en chocolade
Panna cotta met een saus van bietjes en chocolade
Ingredients
- 3 blaadjes gelatine
- 5 dl slagroom
- 80 gram suiker
- 1 st vanillestokje
- 1,5 dl melk Voor de saus: 4 rode bieten
- 1 el suiker
- 2 cm verse gember
- 1 reep chocolade puur
Extra nodig:
- 6 puddingvormpjes van 75 ml
- rasp
Instructions
- Wel de gelatine in koud water.
- Breng de room met suiker langzaam aan de kook en laat het op laag vuur onder regelmatig roeren in circa een kwartier indikken.
- Halveer het vanillestokje in de lengte en laat deze meetrekken.
- Neem het vanillestokje eruit, schraap het merg eruit en voeg toe.
- Verwarm de melk tegen de kook aan, knijp de gelatine uit en los het op in de melk.
- Voeg melk en room samen in een kom, zet dit in een bak met ijsblokjes en roer regelmatig tot het is afgekoeld. Vul de vormpjes en laat ze opstijven in de koelkast.
- Kook de bieten net onder water in een afgesloten pan gaar en laat ze afkoelen in het kookvocht.
- Neem de bieten eruit.
- Snijd de gember in plakjes.
- Laat 250 milliliter bietensap voor een derde deel inkoken met suiker en gember.
- Neem de gember eruit en los 50 gram chocolade op in het sap. Keer de puddinkjes om en giet de bietensiroop eromheen.
- Rasp er chocolade overheen.