Als de radijsjes in de winkels liggen, is de lente echt begonnen
Posteleinsoep met radijs en desembrood
Ingrediënten
- 2 aardappelen licht kruimige
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 1 el olijfolie
- 100 ml witte wijn
- 400 ml kippenbouillon
- 300 ml water
- 1 bosje radijs
- 200 gram postelein
- 1/2 zuurdesem brood
- 2 el roomboter
- zout en peper
Instructies
- Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes.
- Snipper de knoflook en ui, fruit ze met een pan met olie aan.
- Voeg de wijn, bouillon en water toe.
- Breng de soep aan de kook en schep er de aardappelblokjes door.
- Laat deze in tien minuten gaar worden.
- Snijd het loof van de radijs grof en halveer de helft van de radijsjes.
- Voeg deze samen met het loof en de postelein toe.
- Laat meekoken tot de postelein geslonken is en pureer dan helemaal fijn.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Snijd vier sneden van het brood en besmeer deze met roomboter, bestrooi met zout en peper.
- Leg er radijs in reepjes op.
- Lekker voor erbij: Garneer de soep voor het opdienen met wat kleine blaadjes postelein en wat reepjes radijs.