Perziken ontpitten doe je net als bij een avocado. Snijd de vrucht doormidden en draai de twee helften in tegengestelde richting
[geen afbeelding] Puntzak zomersalade met perziken
Ingrediënten
- 3 perziken
- 240 gram gerookte makreel
- 1 handje amandelen
- 150 gram rucola
- 1 sinaasappel Geperst
- 3 el extra vierge olijfolie
- 4 el tuinkers
Extra nodig:
- grillpan
Instructies
- Snij de perziken doormidden en verwijder de pit.
- Verhit een grillpan op hoog vuur.
- Snij de perziken in halve maantjes en grill kort aan beide kanten zodat er mooie grillstreepjes ontstaan.
- Rooster de amandelen in ca. 5 minuten knapperig in een hete koekenpan en hak ze grof.
- Maak een dressing van sinaasappelsap en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Doe de rucola in een kom, giet de dressing erover en doe de perziken erbij.
- Wrijf de makreel tussen je vingers om de eventuele overgebleven graadjes te verwijderen en voeg toe aan de salade.
- Verdeel de salade over de borden en strooi de gehakte amandelen en tuinkers erover.