[geen intro] Ratatouille met polenta en geitenkaas
Ingredients
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 4 romatomaten
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 tak rozemarijn
- 2 takjes salie
- zout en peper
- olijfolie om te bakken
- 300 gram polentameel
- 1 blokje groentebouillon (biologisch)
- 50 gram parmezaanse kaas
- 150 gram zachte geitenkaas
- ruime hapjes-/stoofpan en lage steelkookpan
Instructions
- Was de groenten.
- Snijd de aubergine in de lengte in vieren. Haal het binnenste zaadgedeelte weg en snij de delen in stukken van drie centimeter.
- Laat ze licht bestrooid met zout zo’n vijftien minuten in een vergiet staan. Knijp daarna het vocht eruit.
- Snijd de courgette in de lengte in vieren en hak de parten in stukken.
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in gelijke stukken van drie centimeter.
- Halveer de tomaten.
- Pel en snijd de ui en knoflook in stukjes.
- Hak de kruiden grof.
- Bak de uien en knoflook in wat olie lichtbruin. Voeg de kruiden, paprika, courgette en aubergine toe.
- Bak en roer op hoog vuur en bestrooi met zout en peper. Verdeel de halve tomaten tussen de groenten en laat zachtjes koken.
- Laat de ratatouille (zonder deksel) net zolang zachtjes koken tot het vocht grotendeels verdampt is en de groenten helemaal gaar zijn.
- Schep de groenten af en toe voorzichtig om.
- Maak anderhalve liter bouillon met een groentebouillonblokje.
- Voeg het polentameel toe, breng weer aan de kook en blijf ongeveer veertig minuten roeren met een houten pollepel tot een smeuïge pap ontstaat.
- Roer de Parmezaanse kaas erdoor.
- Serveer de polenta in de pan (zodat hij langer warm en zacht blijft) met de ratatouille en plakjes geitenkaas.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!