Zuurdesem is al 4000 oud. Een uitvinding van de Egyptenaren!
Rode linzen-rijstsoep met zuurdesembrood
Ingredients
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1-2 rode chilipeppers
- 1 el boter
- 1-2 tl gemalen kurkuma
- 1-2 tl gemalen komijn
- 1 tl harissa
- 1½ l hete groentebouillon
- 100-150 gr volkoren basmatirijst
- 200 gr rode linzen
- 1 bosje verse koriander
- zout en peper
- vers zuurdesembrood
Instructions
- Snipper de ui en knoflook en snijd het vruchtvlees van de peper in dunne reepjes.
- Bak de ui, knoflook en peper zo’n tien minuten op zacht vuur in de boter.
- Bak de kurkuma, komijn en harissa een minuut mee. Voeg de hete bouillon toe.
- De rijst mag erbij en laat daarna de soep 15 tot 25 minuten pruttelen tot de rijst net gaar is.
- Spoel de linzen af en verwarm ze met wat bouillon al roerend tot ze zacht zijn.
- Schep ze bij de rijstsoep en breng hem indien nog nodig op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse koriander en serveer met het zuurdesembrood. Lekker!
Notes
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! <a href="https://gezondnu.nl/winkel/boeken/kook/" target="_blank" rel="noopener">Bestel direct in onze webshop »</a>