Vitamine A zorgt voor de aanmaak van cellen in de huid en zit bijvoorbeeld in sinaasappel.
Salade met bloemkoolcouscous en een citrusdressing
Ingredients
- 350 gram bloemkool in roosjes
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram rucola
- 30 gram radijsjes
- 200 gram doperwten
- 2 stuks sinaasappel
- 1 stuks citroen
- 1 eetlepel olijfolie om in te bakken
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 1 snufje chilivlokken
- 1 snufje zout en peper
Instructions
- Maal de bloemkoolroosjes fijn in de keukenmachine zodat er een soort ‘couscous’ ontstaat.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de couscous toe.
- De couscous is klaar als hij lichtbruin kleurt.
- Laat het geheel afkoelen.
- Breng een pan water aan de kook voor de verse doperwten.
- Kook ze drie minuten en koel ze in koud water af.
- Zo blijven ze lekker knapperig! Snijd nu de radijsjes in flinterdunne plakjes met een goed scherp mes.
- Voor de dressing meng je het sap van twee sinaasappels en een hele citroen samen met twee eetlepels extra vierge olijfolie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vind je de dressing te zuur? Voeg dan extra sinaasappelsap toe.
- Maak de dressing af met wat chilivlokken.
- Giet de dopertwen af. Meng nu de couscous, doperwten, rucola en radijsjes in een kom en giet de dressing erover.
- Voilà, je schoonheidssalade is klaar!