Slaapbrood met bananen en bloempjes
In bananen zitten eigenlijk alleen maar slaapverwekkende stofjes zoals magnesium, tryptofaan, melatonine en serotonine.
Ingredients
Voor het brood:
- 1 eetlepel amandelen
- 20 gram kamillebloempjes (verkrijgbaar bij theespeciaalzaken)
- 3 superrijpe bananen
- 225 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel gebroken lijnzaad
- 1 eetlepel gemalen kokos
- 1 theelepel kaneel
- 2 eieren
- 200 gram rietsuiker
- 200 milliliter olijfolie
Voor de jam:
- 300 gram rabarberstengels
- water
- 3 eetlepels honing
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Vet de cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
- Hak de amandelen en de kamillebloempjes fijn en prak de bananen.
- Neem een grote kom. Meng hierin de amandelen, kamillebloempjes, bloem, bakpoeder, lijnzaad, kokos en kaneel door elkaar.
- Klop in een andere kom de eieren samen met de rietsuiker luchtig.
- Voeg de olie toe.
- Nogmaals goed mixen.
- Schep nu de droge ingrediënten voorzichtig door het eimengsel.
- Voeg als laatste de geprakte bananen toe.
- Schep het goed door tot je een egaal beslag krijgt.
- Vet de bakvorm in.
- Giet het mengsel in de vorm en bak de cake in een uur en vijftien minuten gaar.
- Test na een uur met een satéprikker of de cake al gaar is.
- Komt de prikker ‘schoon’ uit de cake, dan mag hij uit de oven.
- Voor de jam: snijd de rabarberstengels in stukjes en verhit deze samen met een klein bodempje water in een steelpan.
- Voeg de honing toe en laat het koken totdat de rabarber oplost. Lekker zoetzuur om bij de cake te serveren.
Notes
Tip: Hoe rijper je bananen, hoe minder suiker je hoeft toe te voegen. Als je geen zoetekauw bent, hoef je bij heel rijpe bananen zelfs geen suiker meer toe te voegen.
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!