'Slow' geroosterde zomergroenten
'Slow' geroosterde zomergroenten zijn niet alleen gezond maar behouden ook meer smaak en textuur. Een heerlijke gezonde zomerse maaltijd zonder dat het veel inspanning kost.
Ingredients
- 1 rode ui
- 4 tenen knoflook
- 6 bospeentjes
- 2 venkelknollen
- 4 rode bietjes
- 1 tak tijm
- 2 takjes salie
- balsamico-azijn
- zout en peper
- olijfolie om te bakken
- stukje oude geitenkaas
- Extra nodig: ruime ovenschaal of braadslede (waarin de groenten naast elkaar kunnen liggen), aluminiumfolie
Instructions
- Verwarm de oven op 120ºC.
- Pel en snijd de ui in parten. Pel de knoflook.
- Was de wortels (dikke exemplaren in de lengte halveren) en snijd de venkel in parten.
- Was de bietjes (schillen is niet nodig) en halveer ze.
- De tenen knoflook mogen doormidden, bak ze in wat olie op middelhoog vuur lichtbruin.
- Verdeel de rauwe groenten naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de knoflook ertussen.
- Ris de blaadjes van het tijmtakje, snijd de salie grof en verdeel het erover. Besprenkel royaal met olie en licht met balsamico-azijn en bestrooi met zout en peper.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het ongeveer anderhalf uur in de oven stoven.
- Neem de folie van de groenten, verhoog de oventemperatuur naar 180ºC en laat het nog zo’n twintig minuten roosteren tot de groenten gaan kleuren. Schaaf er voor het serveren wat geitenkaas over.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!