Kastanjechampignons bevatten minder vocht dan gewone champignons en blijven dus lekker stevig
[geen intro] Soft polenta met kastanjechampignons en geroosterde groenten
Ingrediënten
- 350 gram kastanjechampignons
- 180 gram polenta
- 1 groentebouillonblokje biologisch
- 800 milliliter water
- 300 gram cherrytomaatjes
- 2 rode uien
- 1 bol knoflook
- olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Plaats de trosjes tomaat op een bakplaat.
- Schil de ui, hak hem in vier parten en leg hem samen met een hele bol knoflook op de bakplaat.
- Besprenkel de groente met olijfolie en zout.
- Rooster ze zo’n 25 minuten.
- Breng 800 milliliter groentebouillon aan de kook en voeg al roerend de polenta toe, kook deze in vier minuten zacht.
- Borstel de champignons – indien nodig – schoon en snijd ze desgewenst in stukjes.
- Verwarm een pan met een scheut olijfolie en bak de champignons in enkele minuten bruin.
- Verdeel de polenta over de borden samen met de champignons, tomaat, ui en knoflook.
- Besprenkel met olijfolie en fijngesneden rozemarijn.
Notities
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |