Blauwschimmelkaas uit Nederland! De boerin ging in Frankrijk in de leer om deze kaas te kunnen maken
Spinaziequiche met blauwklaverkaas
Ingredients
- 200 gr bladspinazie
- 1 teentjes teen knoflook
- 7 plakken plakken bladerdeeg
- 100 ml slagroom
- 2 st eieren
- 75 gr blauwklaver kaas
- 1 st rode ui
- 1 snufje zout en peper
Extra nodig:
- 1 st quichevorm van ca. 25 cm doorsnede + bakbonen
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Slink de spinazie kort in een hete pan met een fijngesneden teentje knoflook en breng op smaak met zout en peper.
- Bekleed de quichevorm met bakpapier en verdeel het deeg over de vorm.
- Leg een vel bakpapier op het deeg en vul de taart met blindbakvulling.
- Bak de quiche 10 min. blind en nog eens 5 min. zonder de vulling.
- Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.
- Kluts de slagroom met de eieren en voeg wat zout en peper toe.
- Vul de quiche met spinazie en de gekruimelde kaas.
- Schenk het roommengsel erover.
- Snij de rode ui in half maantjes en leg bovenop.
- Bak voor ca. 30 min.