Bittere groenten zoals spruitjes maken de vertering van je kerstdiner een beetje makkelijker
Spruitjesprikker & knisperende boerenkool
Ingredients
- 250 gram boerenkool
- 4 el olijfolie
- 1 snufj zout en peper naar smaak
- 500 gram spruitjes
- 1 el bieslook
- 1 teentje knoflook
- 4 el yoghurt
- 2 el tahin
- 1 snufje zout en peper naar smaak
- 1 stuk appel elstar
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de bladeren van de boerenkool in grove stukken en verdeel ze op een bakblik.
- Besprenkel ze met wat olie en bestrooi ze met zout en peper.
- Meng dit alles goed door elkaar.
- Rooster de kool in zes minuten krokant en licht gebruind.
- Schep tussentijds de bladeren meerdere keren om.
- Snijd de onderkant van de spruitjes af en verwijder de lelijke buitenste bladeren.
- Halveer de spruitjes, rijg ze op een spies en besprenkel deze met wat olie.
- Gril ze in zo’n 20 min gaar.
- Snipper de bieslook en pers de knoflook.
- Meng ze door de yoghurt en roer er de tahin door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de appel in partjes en meng samen met de gegrilde spruitjes.
- Besprenkel de salade met de tahindressing en garneer met de krokante boerenkool.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:![logo_ztrdg](https://gezondnu.nl/content/uploads/logo_ztrdg.png)