Bittere groenten zoals spruitjes maken de vertering van je kerstdiner een beetje makkelijker
Spruitjesprikker & knisperende boerenkool
Ingredients
- 250 gram boerenkool
- 4 el olijfolie
- 1 snufje zout en peper naar smaak
- 500 gram spruitjes
- 1 el bieslook
- 1 teentje knoflook
- 4 el yoghurt
- 2 el tahin
- 1 snufje zout en peper naar smaak
- 1 stuk appel elstar
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de bladeren van de boerenkool in grove stukken en verdeel ze op een bakblik.
- Besprenkel ze met wat olie en bestrooi ze met zout en peper.
- Meng dit alles goed door elkaar.
- Rooster de kool in zes minuten krokant en licht gebruind.
- Schep tussentijds de bladeren meerdere keren om.
- Snijd de onderkant van de spruitjes af en verwijder de lelijke buitenste bladeren.
- Halveer de spruitjes, rijg ze op een spies en besprenkel deze met wat olie.
- Gril ze in zo’n 20 min gaar.
- Snipper de bieslook en pers de knoflook.
- Meng ze door de yoghurt en roer er de tahin door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de appel in partjes en meng samen met de gegrilde spruitjes.
- Besprenkel de salade met de tahindressing en garneer met de krokante boerenkool.