Vette vis – de Scandinaviërs kunnen er geen genoeg van krijgen. Daar kunnen wij nog een voorbeeld aan nemen
Stamppot met zalm en paksoi
Ingredients
- 500 gram aardappels
- 1 prei
- 2 el roomboter
- 1 teentje knoflook
- 1 cm verse gember
- 1 paksoi
- 1 el olijfolie om te bakken
- 100 ml volle melk
- 150 gram warm gerookte zalm
- 1 rode peper
- 1 el sesamzaad
- zout en peper naar smaak
Instructions
- Schil de aardappelen en kook ze gaar.
- Snijd het witte gedeelte van de sprei in fijne reepjes en was het.
- Smoor de prei in een el boter en een scheutje water in een pan en sluit af met een deksel.
- Snipper de knoflook en gember.
- Snijd de paksoi in stukjes en was grondig.
- Bak de paksoi samen met de knoflook en gember kort in olijfolie.
- Verwarm de melk.
- Pureer de aardappelen met een stamper en voeg de melk en roomboter toe.
- Roer de prei, paksoi en specerijen door de hete puree en breng op smaak met zout en peper.
- Hak de zalm fijn en verdeel over de puree.
- Snipper de rode peper.
- Bak de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze licht gekleurd zijn en strooi samen met de rode peper over het gerecht.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.