Rozemarijn wordt in de kruidengeneeskunde gebruikt bij hoofdpijn en zou je ook nieuwe energie geven
STEVIGE GROENTESOEP MET ROZEMARIJN
Ingredients
- 2 tenen knolfook
- 2 stuks uien
- 2 stuks wortels
- 2 stengels bleekselderij
- 2 takjes rozemarijn
- 1,5 liter groentebouillon
- 400 gram broccoli
- 400 gram limabonen
- olijfolie extra vergine
Instructions
- Hak de knoflook, uien, wortels en bleekselderij in grove stukken. Fruit de ui aan en voeg de knoflook, wortelen, bleekselderij en rozemarijn toe. Bak even aan tot alles zachter begint te worden.
- Giet dan de bouillon erbij. Breng alles aan de kook en laat het een kwartiertje pruttelen.
- Voeg de broccoli toe en verwarm deze twee minuten mee. Pureer de soep heel kort met een staafmixer (er mogen nog grove stukken groente in zitten), voeg de limabonen toe en kook de soep nog eens vijf minuten door.
- Breng de soep op smaak met zout en peper, besprenkel met wat extra vergine olijfolie en serveer hem met een knapperig volkorenbroodje.