De salami kun je wel achterwege laten, limabonen zijn geweldige vleesvervangers
Stevige tomatengroentesoep met limabonen
Ingredients
- 250 gr limabonen
- 1 st witte ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 stengels bleekselderij
- 1 st prei
- ¼ st groene kool
- 5 takjes tijm
- 1 bosje rozemarijn
- 2 blaadjes laurier
- 400 ml water
- 1 pot tomatenbasis
- 12 plakjes salami
- 1 bosje platte peterselie
- 1 snufje zout en peper
Instructions
- Week de limabonen een nachtje in koud water en verwijder daarna de schilletjes.
- Kook de bonen in ca. 1 uur gaar.
- Snij de ui, knoflook, bleekselderij in stukken en de prei in ringen.
- Scheur de kool in grove stukken.
- Maak een boeket van de verse laurier, tijm en rozemarijn.
- Verhit de olie in een ruime kookpan en fruit de ui met de knoflook en het kruidenpakketje glazig.
- Voeg de groenten (behalve de kool) toe, en fruit alles op hoog vuur onder voortdurend roeren glazig.
- Voeg 400 ml water toe en de pot met tomatenbasis.
- Breng alles aan de kook en laat vervolgens ca. 30 min. zachtjes koken tot alles goed gaar is.
- Voeg de bonen en de kool toe en laat ca. 10 min. zachtjes meekoken en breng de soep op smaak met zout en peper.
- Hak de salami in grove stukken en bak knapperig in een hete pan.
- Bestrooi met fijngesnipperde peterselie en de crispy salami.