Tomatenstoof met eieren en brood
Geen tijd om te koken? Een ei is jouw gezonde vluggertje. Deze tomatenstoof met eieren en brood eet je als lunch- of hoofdgerecht. Met 20 minuten staat dit gerecht op tafel!
Ingredients
- 1 teen knoflook
- 1 klein uitje
- 2 tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode paprika
- 3 theelepels tomatenpuree
- 3 theelepels (gerookte) paprikapoeder
- 2 eieren
- 3 sneetjes volkoren boerenbrood
Instructions
- Pers de knoflook fijn en snijd het uitje klein.
- De paprika en tomaten gaan in blokjes.
- Verwarm de olijfolie in een pan en bak de knoflook en ui enkele minuten aan.
- Voeg de gesneden paprika en tomaten toe en bak deze voor vijf minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe, samen met enkele eetlepels water totdat een saus ontstaat.
- Laat dit even goed warm worden en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
- Breek de eieren in de tomatensaus en laat ze stollen tot de gewenste gaarte.
- Serveer samen met het boerenbrood.
- Lekker om zo uit de pan te eten en te dippen met het brood.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!