Tortilla met makreel koekjes en rabarber salsa
Ingredients
- 4 tortilla’s
- 4 el crème fraiche
- 1 venkelknol
Makreel koekjes
- 450 gram Aardappelen
- 1 gerookte makreel
- 1 ei
- 2,5 el bloem
- 1 rode ui gesnipperd
- handje peterselie
- peper & zout naar smaak
Rabarber salsa
- 1 stengel rabarber
- 1 rode ui
- handje peterselie
- 1 el honing
- 1 el olijfolie
Instructions
- Schil de aardappelen en snijd in parten.
- Zet de aardappelen met koud water op en kook in 20 minuten gaar.
- Maak de makreel schoon en stamp de aardappelen en meng de stukjes makreel door de aardappelen.
- Voeg het ei, de bloem, gesnipperde rode ui en peterselie toe, meng goed door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Vorm platte koekjes.
- Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de makreelkoekjes in circa 10 minuten goudbruin.
- Snijd de rabarber en rode ui in kleine blokjes, hak de peterselie fijn en meng samen met de honing en olijfolie.
- Snijd de venkel in hele fijne linten.
- Verwarm de tortilla’s volgens verpakking, smeer de bodem met crème fraîche en beleg de tortilla met de venkel, makreelkoekjes en top af met de rabarber salsa en een scheutje olijfolie.
Notes
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |
Twentyten
Food spreekt voor zich.Althans, als je het goed doet.
Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit.
Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie.
Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.
Tried this recipe?Let us know how it was!