Bibimbap is een prachtig traditioneel Koreaans gerecht. Het betekent letterlijk “gemixte rijst”. En dat is ook precies hoe je het eet! Hussel na het opdienen alles door elkaar om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten goed gemengd zijn en het genieten kan beginnen. Eet jij deze bibimbap tijdens de Nationale Week Zonder Vlees (9 t/m 15 maart)?
Vegetarische Bibimbap
Ingredients
- 1 pak Pulled Oats® Naturel
- 2 cm verse gember geschild
- 3 dl basmatirijst
- 1 knoflookteen
- sesamolie
- 2 el sesamzaadjes
- zout
- 1 grote wortel
- ½ komkommer
- 150 g shiitake paddenstoelen
- 80 g verse spinazie
- 70 g alfalfa
- 3 eieren
- sojasaus
- sweet chili saus
Instructions
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de wortels en komkommer in dunne repen. Halveer de paddenstoelen. Blancheer de spinazie kort in gezouten water.
- Snijd de knoflook en gember fijn. Bak in één pan de Pulled Oats en sesamzaadjes in een beetje olie. Bak de paddenstoelen een paar minuten in een andere pan. Breng op smaak met zout.
- Schep de gekookte rijst in een kom (één grote of verschillende kleine kommen). Sorteer de groenten en Pulled Oats en plaats ze als een palet aan kleuren naast elkaar op de rijst. Bak spiegeleieren en leg ze bovenop de kommen.
- Bibimbap is het lekkerst met een beetje sweet chili saus, sesamolie en sojasaus.