Verse gember is niet alleen een super smaakmaker, maar ook heerlijk voor je weerstand
Vegetarische curry met gember
Ingredients
- 2 teentjes knoflook
- 1 duimpje gember
- 2 stuks lente-uitjes
- 100 ml groentebouillon
- 1 halve bloemkool
- 1 halve courgette
- 2 handjes peultjes
- 200 ml kokosmelk
- 2 el currypasta (groen of rood)
- 200 gram zilvervliesrijst of quinoa
- 1 el plantaardige olie
Instructions
- Verhit een scheutje olie in een stevige pan.
- Rasp twee tenen knoflook en een duimpje gember en doe die samen met de gesnipperde lente-ui in de pan en laat ze zo’n twee minuten garen tot de geuren goed vrijkomen.
- Snijd de courgette in blokjes en scheur de bloemkool in roosjes. Kook ondertussen de rijst of quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Voeg de bouillon, bloemkool, courgette en peultjes toe. Breng de bouillon aan de kook en laat deze vijf minuten zacht pruttelen tot de groenten wat zachter zijn.
- Voeg de currypasta toe, schep alles goed om en roer er kokosmelk door.
- Breng het geheel aan de kook en laat het net zo lang staan tot de groenten gaar zijn, maar nog wel bite hebben.
- Schep de rijst in een kom met de curry en knip er verse koriander of platte peterselie over.