Verse gember is niet alleen een super smaakmaker, maar ook heerlijk voor je weerstand
Vegetarische curry met gember
Ingredients
- 2 teentjes knoflook
- 1 duimpje gember
- 2 stuks lente-uitjes
- 100 ml groentebouillon
- 1 halve bloemkool
- 1 halve courgette
- 2 handjes peultjes
- 200 ml kokosmelk
- 2 el currypasta (groen of rood)
- 200 gram zilvervliesrijst of quinoa
- 1 el plantaardige olie
Instructions
- Verhit een scheutje olie in een stevige pan.
- Rasp twee tenen knoflook en een duimpje gember en doe die samen met de gesnipperde lente-ui in de pan en laat ze zo’n twee minuten garen tot de geuren goed vrijkomen.
- Snijd de courgette in blokjes en scheur de bloemkool in roosjes. Kook ondertussen de rijst of quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Voeg de bouillon, bloemkool, courgette en peultjes toe. Breng de bouillon aan de kook en laat deze vijf minuten zacht pruttelen tot de groenten wat zachter zijn.
- Voeg de currypasta toe, schep alles goed om en roer er kokosmelk door.
- Breng het geheel aan de kook en laat het net zo lang staan tot de groenten gaar zijn, maar nog wel bite hebben.
- Schep de rijst in een kom met de curry en knip er verse koriander of platte peterselie over.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:![logo_ztrdg](https://gezondnu.nl/content/uploads/logo_ztrdg.png)