Opscheppen maar! Groenten zijn goed voor je gevoelsleven
[geen intro] Winterse salade met geroosterde spruiten, cantharellen en hazelnoot
Ingrediënten
- 500 gram spruitjes
- 200 gram cantharellen
- 1 teentje knoflook
- citroensap
- olijfolie
- broodkruim van oud brood
- twee handjes hazelnoten
- 1 rasp citroen
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven met grill voor op 200ºC.
- Maak aan de bovenkant van de spruitjes een kruisje.
- Kook de spruitjes in water met eventueel een snufje zout in tien minuten gaar.
- Giet het water af en leg de spruiten in een ovenschaal.
- Het brood mag grof in stukken gesneden worden en gaat dan in de keukenmachine samen met de hazelnoten.
- Maak er in de keukenmachine kruim van.
- Rasp de knoflook en citroen boven de keukenmachine en roer het nog even door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Mix de cantharellen door de spruiten en besprenkel met olie.
- Verdeel het broodkruim over de spruiten en besprenkel nog met wat olie.
- Zet de schaal 35 minuten in de oven.
Notities
Tip 2: Ook zonder keukenmachine kun je dit gerecht maken. Hak dan het brood en de hazelnoten superfijn met een mes
Recept, styling en fotografie door: