Appels kun je oogsten vanaf juli tot oktober. Gekoeld blijven ze wel een halfjaar goed. Het oogstseizoen van peren ligt in augustus/september. Rijpe peren moeten eigenlijk binnen een tot twee dagen opgegeten of verwerkt worden.
[geen intro] Witlofschuitjes met appel en mierikswortelcrème
Ingrediënten
- 3 stronkjes witlof
- 2 eetlepels mierikswortel
- 4 eetlepels crème fraîche
- 2 appels Elstar
- 2 voorgekookte bieten
- 150 gram gorgonzola
- 1 bakje tuinkers
- 20 gram pecannoten
- extra vierge olijfolie
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Meng de crème fraîche met de mierikswortel en breng op smaak met zout en peper.
- Schil de appel en snijd samen met de biet in kleine blokjes.
- Snijd de kontjes van de witlof eraf, zodat de blaadjes loskomen.
- Vul elk blaadje met een flinke theelepel mierikswortelcrème, appel, biet en brokkel hier de blauwe kaas over.
- Hak de pecannoten grof en strooi over de witlofschuitjes samen met de tuinkers.
- Maak af met een flinke scheut extra vierge olijfolie.