Appels kun je oogsten vanaf juli tot oktober. Gekoeld blijven ze wel een halfjaar goed. Het oogstseizoen van peren ligt in augustus/september. Rijpe peren moeten eigenlijk binnen een tot twee dagen opgegeten of verwerkt worden.
Witlofschuitjes met appel en mierikswortelcrème
Ingredients
- 3 stronkjes witlof
- 2 eetlepels mierikswortel
- 4 eetlepels crème fraîche
- 2 appels Elstar
- 2 voorgekookte bieten
- 150 gram gorgonzola
- 1 bakje tuinkers
- 20 gram pecannoten
- extra vierge olijfolie
- zout en peper naar smaak
Instructions
- Meng de crème fraîche met de mierikswortel en breng op smaak met zout en peper.
- Schil de appel en snijd samen met de biet in kleine blokjes.
- Snijd de kontjes van de witlof eraf, zodat de blaadjes loskomen.
- Vul elk blaadje met een flinke theelepel mierikswortelcrème, appel, biet en brokkel hier de blauwe kaas over.
- Hak de pecannoten grof en strooi over de witlofschuitjes samen met de tuinkers.
- Maak af met een flinke scheut extra vierge olijfolie.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.