Mooie verse vis heeft weinig nodig om te stralen op je bord
Zalm met kruidenkorst
Ingredients
- 1 bosje dille
- 1 teen knoflook
- 1 citroen biologisch
- 2 sneetjes brood oud
- 2 el olijfolie
- peper
- 2 zalmfilets
- 1 ui
- 1 krop andijvie
- 400 gram zwarte bonen uit pot
- 2 el kappertjes
- 1 à 2 ansjovisfilets op olijfolie
Extra nodig
- Keukenmachine
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Rasp de schil van een halve biologische citroen.
- Hak dit samen met de dille, knoflook en het brood grof in een keukenmachine.
- Roer er de olijfolie door en breng op smaak met wat peper.
- Verdeel het mengsel over de zalm en plaats deze tien minuten in de oven.
- Snipper in de tussentijd een ui.
- Verwarm een pan met olie en fruit de ui.
- Snijd de andijvie grof en bak deze op hoog vuur.
- Spoel de zwarte bonen af en doe ze in de pan bij de andijvie.
- Hak ook de ansjovis grof en roer hem samen met de kappertjes door de andijvie.
- Serveer samen met de zalm en garneer met de partjes citroen.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.
Kijk op ztrdg.nl »
Tried this recipe?Let us know how it was!