Eerlijk is eerlijk: het oppeuzelen van de schil van een kiwi maakt je misschien niet direct enthousiast, maar dat harige schilletje schijnt dus wel supergezond te zijn. Verspil dus voortaan geen kiwischil en eet ‘m om deze redenen met (huid en) haar op.
We hoeven je vast niet uit te leggen dat kiwi’s goed voor je zijn. De vrucht zit namelijk boordevol vitamine C. Maar wist je dat je zelfs de schil van dit kleine, harige bolletje veel gezondheidsvoordelen kent?
Veel vezels
Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om je dagelijkse vezelinname te verhogen, dan is het eten van de kiwischil een slimme zet, zo meldt het Voedingscentrum. Vezels zijn essentieel voor een gezonde spijsvertering en kunnen helpen bij het reguleren van je stoelgang. Een kiwischil zit boordevol voedzame vezels, dat betekent: een happy belly! Sommige vezels hebben zelfs een gunstig effect op het cholesterolgehalte, en verlagen daarmee het risico op hart- en vaatziekten. Ook handig: het eten van de kiwischil zorgt voor minder afval en het scheelt tijd. Het snijden en uitlepelen van de vrucht is hierdoor namelijk verleden tijd. Win-win!
Kiwi in een smoothie
Loopt het water je nog niet in de mond? Snappen we. Probeer het dan eerst met een gele kiwi, die hebben namelijk minder haartjes. Of je verwerkt een (halve) kiwi met schil in een smoothie. We beloven dat je dan helemaal niets van de haartjes proeft.
Eetbaar kroontje
Niet alleen de schil van een kiwi is gezond en eetbaar, ook het groene kroontje van een aardbei is op te peuzelen. Het mysterieuze onderdeel van deze zomerse vrucht wordt – net als de kiwischil – vaak over het hoofd gezien, terwijl het veel gezonde voordelen heeft. In dit artikel vertellen wij je er meer over.
Volg ons ook op Instagram, Facebook en TikTok. Ook leuk: neem een kijkje in het magazine en schrijf je in voor de nieuwsbrief