Go Back
+ servings

Soft polenta met kastanjechampignons en geroosterde groenten

Cook Time 35 minutes
Total Time 35 minutes
Course Hoofdgerecht
Servings 4 personen

Ingredients
  

  • 350 gram kastanjechampignons
  • 180 gram polenta
  • 1 groentebouillonblokje biologisch
  • 800 milliliter water
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 2 rode uien
  • 1 bol knoflook
  • olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn

Instructions
 

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Plaats de trosjes tomaat op een bakplaat.
  • Schil de ui, hak hem in vier parten en leg hem samen met een hele bol knoflook op de bakplaat.
  • Besprenkel de groente met olijfolie en zout.
  • Rooster ze zo’n 25 minuten.
  • Breng 800 milliliter groentebouillon aan de kook en voeg al roerend de polenta toe, kook deze in vier minuten zacht.
  • Borstel de champignons – indien nodig – schoon en snijd ze desgewenst in stukjes.
  • Verwarm een pan met een scheut olijfolie en bak de champignons in enkele minuten bruin.
  • Verdeel de polenta over de borden samen met de champignons, tomaat, ui en knoflook.
  • Besprenkel met olijfolie en fijngesneden rozemarijn.

Notes

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Twentyten

Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.
Tried this recipe?Let us know how it was!