Go Back

DIY-gefermenteerde rode kool

Course Bijgerecht, Borrel en aperitief, Tussendoortjes

Ingredients
  

  • 1 rode kool
  • 1 tl peperkorrels
  • 0,5 tl komijnpoeder
  • 0,5 tl korianderpoeder
  • 1 tl venkelzaad
  • 1,5 tl zeezout

Extra nodig:

  • 1 grote glazen pot of weckpot

Instructions
 

  • Hak de kool doormidden en verwijder de harde kern.
  • Snijd de kool in smalle reepjes. Rooster de peperkorrels en venkelzaadjes kort in een droge koekenpan tot ze gaan geuren.
  • Leg de kool in een kom en voeg alle specerijen plus het zout toe. Goed kneden tot de kool zacht begint te worden.
  • Laat de kool tien minuten rusten en dan nog een keer kneden.
  • Nu mag de kool in een glazen pot.
  • Goed aandrukken, zodat alles onder het sap staat.
  • Is dat niet het geval? Vul dan de pot bij met water. Dek de pot af met een schone lap stof en maak die vast met een elastiekje.
  • Laat de kool een week fermenteren op kamertemperatuur.
  • Na enkele dagen ontstaan belletjes.
  • Na een week kun je proeven of je hem lekker vindt, anders kun je hem nog langer laten staan.
  • Sluit dan de pot af met een deksel en bewaar in de koelkast.
  • Je kunt de pot zo’n half jaar bewaren.
  • De smaak kan licht veranderen omdat het fermentatieproces nog wat doorgaat.

Notes

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Tried this recipe?Let us know how it was!