Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smeer de tulbandvorm in met kokosolie.
Doe de bloem, het bakpoeder, de koekkruiden en het zout in een kom.
Hak de noten fijn (houd wat noten over voor de garnering) en roer ze door het bloemmengsel.
Verwarm de kokosolie op een laag vuur.
Hak de dadels klein en voeg ze toe aan de kokosolie.
Laat alles gedurende twee minuten warm worden.
Haal de pan van het vuur en doe het in een kom.
Snijd vervolgens de bananen in stukjes, rasp de wortelen grof en vermeng dit alles met het dadel/kokosolie-mengsel.
Doe dan de yoghurt en eieren erbij.
Pureer dit alles.
Voeg dan beetje bij beetje het bloemmengsel toe.
Roer het steeds goed door elkaar tot alle bloem is opgenomen.
Je beslag is klaar en je kunt nu de tulband gaan vullen.
Bak de tulband in zo’n vijftig minuten gaar.
Maak ondertussen het glazuur.
Meng de yoghurt met de vanille-essence of het vanille-extract en de ahornsiroop.
Haal de tulband uit de oven, laat de cake goed afkoelen voordat je het glazuur eroverheen giet.
Versier met walnoten en strooi er nog wat koekkruiden over.