Go Back

Bladerdeeg tomaat paprika taartje

Course Bijgerecht, Borrel en aperitief

Ingredients
  

  • 2 st gele paprika’s
  • 4 plakken bladerdeeg
  • 100 gram zachte kaas bijv. Machedoux
  • 2 st tomaten
  • 1 trosje honingtomaten
  • 1 st rode ui
  • 1 st ei
  • bosje basilicum rode
  • zout en peper

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Gril de paprika’s in de oven en verwijder het vel.
  • Snijd de Machedoux of een andere zachte kaas in plakjes en verdeel deze over het bladerdeeg.
  • Houd één centimeter van de rand vrij. Snijd de tomaten in plakjes en halveer de honingtomaten.
  • De ui gaat in ringen.
  • Verdeel de paprika, tomaten en ui over de kaas. Strooi zout en peper over de taartjes.
  • Klop het ei los en smeer de randen in. Plaats de taartjes in de oven en bak in twintig minuten goudbruin.
  • Strooi voor het serveren de basilicum over de taartjes.
  • Perfect om een dag van tevoren te bereiden; verwarm ze gewoon even opnieuw op de dag zelf.

Notes

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Tried this recipe?Let us know how it was!