Zet de freekeh op met 250 ml water, breng aan de kook en kook in ca. 18 min. gaar.
Giet af op een zeef, laat uitlekken en afkoelen.
Rasp de wortel fijn en knijp er wat vocht uit tot je 150 g overhebt.
Maal in de keukenmachine de pecannoten zo fijn mogelijk.
Rasp 1 theelepel citroenrasp van de citroenschil fijn.
Klop de eieren los en roer alle ingrediënten erdoor tot een goed gemengd beslag.
Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven.
Voel of de taart voldoende veerkracht heeft of doe een check met een breinaald en prik in het midden van de cake.
Als de breinaald schoon uit de cake komt, is deze gaar.
Laat de cake volledig afkoelen.
Maak de ‘icing’ door de honing en het sap van een halve citroen door de roomkaas te mengen.
Verdeel met een lepel een flinke laag icing boven op de cake en bestrooi met grofgehakte pecannoten.
Garneer indien gewenst met extra citroenrasp en besprenkel met extra honing.
Notities
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!