Om je vingers bij af te likken, zo lekker & gezond!
Freekeh worteltaart
Ingrediënten
Voor de taart
- 50 gram freekeh gebroken
- 180 gram wortel regenboog
- 125 gram pecannoten
- 1 stuk citroen
- 3 stuk eieren
- 200 gram kokosbloesemsuiker
- 125 gram bloem
- 5 gram bakpoeder
- 125 ml zonnebloemolie
- 1 tl koekkruiden of kaneel niet te zuinig
Voor de topping/icing
- 1 el honing
- 200 gram roomkaas
- 50 gram pecannoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Zet de freekeh op met 250 ml water, breng aan de kook en kook in ca. 18 min. gaar.
- Giet af op een zeef, laat uitlekken en afkoelen.
- Rasp de wortel fijn en knijp er wat vocht uit tot je 150 g overhebt.
- Maal in de keukenmachine de pecannoten zo fijn mogelijk.
- Rasp 1 theelepel citroenrasp van de citroenschil fijn.
- Klop de eieren los en roer alle ingrediënten erdoor tot een goed gemengd beslag.
- Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven.
- Voel of de taart voldoende veerkracht heeft of doe een check met een breinaald en prik in het midden van de cake.
- Als de breinaald schoon uit de cake komt, is deze gaar.
- Laat de cake volledig afkoelen.
- Maak de ‘icing’ door de honing en het sap van een halve citroen door de roomkaas te mengen.
- Verdeel met een lepel een flinke laag icing boven op de cake en bestrooi met grofgehakte pecannoten.
- Garneer indien gewenst met extra citroenrasp en besprenkel met extra honing.