Ga terug
+ servings

[geen intro] DIY-crackers met verse geitenkaas

Totale tijd 1 uur
Gang Lunch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram chiazaad
  • 100 gram lijnzaad
  • 100 gram gemixte zaden en pitten (bijvoorbeeld zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad)
  • 150 milliliter water
  • 1 snufje zout naar smaak
  • 2 el cranberries
  • 2 el pistachenoten gepeld
  • 125 gram geitenkaas vers
  • 100 gram casselerrib
  • 50 gram veldsla

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Meng de zaden en pitten
  • Laat ze twintig minuten weken in een laagje water
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel hier de zaden en pitten over
  • Leg er een tweede vel bakpapier bovenop en rol het mengsel met een deegroller dun uit tot een plak van zo’n drie millimeter
  • Dit is basis voor de crackers, die nu een kwartiertje de oven in gaan
  • Draai ze na dat kwartier voorzichtig om en bak ze in vijftien minuten af
  • Haal de crackers uit de oven en laat ze afkoelen
  • Hak nu de cranberries en pistachenoten grof en meng ze door elkaar
  • Breek de afgekoelde crackers in grove stukken en besmeer ze met de geitenkaas
  • Verdeel er plakjes casselerrib en veldsla over
  • Bestrooi met de cranberries en pistachenootjes.

Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!