100gramgemixte zaden en pitten(bijvoorbeeld zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad)
150milliliterwater
1snufjezoutnaar smaak
2elcranberries
2elpistachenotengepeld
125gramgeitenkaasvers
100gramcasselerrib
50gramveldsla
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C
Meng de zaden en pitten
Laat ze twintig minuten weken in een laagje water
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel hier de zaden en pitten over
Leg er een tweede vel bakpapier bovenop en rol het mengsel met een deegroller dun uit tot een plak van zo’n drie millimeter
Dit is basis voor de crackers, die nu een kwartiertje de oven in gaan
Draai ze na dat kwartier voorzichtig om en bak ze in vijftien minuten af
Haal de crackers uit de oven en laat ze afkoelen
Hak nu de cranberries en pistachenoten grof en meng ze door elkaar
Breek de afgekoelde crackers in grove stukken en besmeer ze met de geitenkaas
Verdeel er plakjes casselerrib en veldsla over
Bestrooi met de cranberries en pistachenootjes.
Notities
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!