Geitenmelk- of kaas ligt bij veel mensen beter op de maag dan ‘gewone’ zuivel
DIY-crackers met verse geitenkaas
Ingredients
- 100 gram chiazaad
- 100 gram lijnzaad
- 100 gram gemixte zaden en pitten (bijvoorbeeld zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad)
- 150 milliliter water
- 1 snufje zout naar smaak
- 2 el cranberries
- 2 el pistachenoten gepeld
- 125 gram geitenkaas vers
- 100 gram casselerrib
- 50 gram veldsla
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Meng de zaden en pitten
- Laat ze twintig minuten weken in een laagje water
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel hier de zaden en pitten over
- Leg er een tweede vel bakpapier bovenop en rol het mengsel met een deegroller dun uit tot een plak van zo’n drie millimeter
- Dit is basis voor de crackers, die nu een kwartiertje de oven in gaan
- Draai ze na dat kwartier voorzichtig om en bak ze in vijftien minuten af
- Haal de crackers uit de oven en laat ze afkoelen
- Hak nu de cranberries en pistachenoten grof en meng ze door elkaar
- Breek de afgekoelde crackers in grove stukken en besmeer ze met de geitenkaas
- Verdeel er plakjes casselerrib en veldsla over
- Bestrooi met de cranberries en pistachenootjes.