Ga terug
tomaat en watermeloen gazpacho

[geen intro] Gazpacho van tomaat en watermeloen

Totale tijd 25 minuten
Gang Lunch, Soepen, Voorgerecht
Porties 0

Ingrediënten
  

Voor de soep:

  • 450 gram watermeloen
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • ½ rode peper
  • 20 milliliter rodewijnazijn
  • peper en zout

Voor de olie:

  • 1 bosje munt
  • 5 takjes basilicum
  • 20 milliliter wittewijnazijn
  • 100 milliliter olijfolie extra vergine
  • peper en zout

Instructies
 

  • Breng een pan met water aan de kook om de tomaten in te ontvellen
  • Maak in de bovenkant van de tomaat een kruisje in het vel en leg ze één minuut in het kokende water
  • Spoel ze koud af, ontvel ze en verwijder de zaadlijsten
  • Snijd de tomaten in stukken
  • Verwijder het vruchtvlees van de watermeloen en snijd dit in stukken
  • Haal de zaadjes uit de rode peper en hak hem fijn
  • Schil de komkommer en snijd in blokjes
  • Pureer de watermeloen samen met de tomaten, rode peper en komkommer in een keukenmachine
  • Haal alles door een zeef en breng de soep op smaak met de azijn, peper en zout
  • Ga nu aan de slag met de olie
  • Pureer de blaadjes samen met de azijn en olijfolie tot een mooie massa
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Heerlijk als extra smaakmaker door de soep.

Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!