Voeg gerust nog wat extra peper toe! Door te zweten koel je lekker af
Gazpacho van tomaat en watermeloen
Ingredients
Voor de soep:
- 450 gram watermeloen
- 4 tomaten
- 1 komkommer
- ½ rode peper
- 20 milliliter rodewijnazijn
- peper en zout
Voor de olie:
- 1 bosje munt
- 5 takjes basilicum
- 20 milliliter wittewijnazijn
- 100 milliliter olijfolie extra vergine
- peper en zout
Instructions
- Breng een pan met water aan de kook om de tomaten in te ontvellen
- Maak in de bovenkant van de tomaat een kruisje in het vel en leg ze één minuut in het kokende water
- Spoel ze koud af, ontvel ze en verwijder de zaadlijsten
- Snijd de tomaten in stukken
- Verwijder het vruchtvlees van de watermeloen en snijd dit in stukken
- Haal de zaadjes uit de rode peper en hak hem fijn
- Schil de komkommer en snijd in blokjes
- Pureer de watermeloen samen met de tomaten, rode peper en komkommer in een keukenmachine
- Haal alles door een zeef en breng de soep op smaak met de azijn, peper en zout
- Ga nu aan de slag met de olie
- Pureer de blaadjes samen met de azijn en olijfolie tot een mooie massa
- Breng op smaak met peper en zout
- Heerlijk als extra smaakmaker door de soep.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.