Ga terug
+ servings

[geen intro] Gegrilde artisjok met citroen-knoflooksaus

Totale tijd 30 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk artisjok
  • 50 milliliter azijn

Voor de marinade: ½ teen knoflook

  • ½ stuk citroen
  • 2 el olijfolie

Voor de vinaigrette: 4 eetlepels olijfolie

  • 1 stuk sap van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook

Instructies
 

  • Breng een grote pan met water en azijn aan de kook.
  • Was de artisjok en verwijder de steel.
  • Kook de artisjok zo’n 25 minuten in het kokende water.
  • Maak in de tussentijd de marinade.
  • Snijd de knoflook fijn, rasp de schil van de citroen en roer dit door de olijfolie.
  • Maak vervolgens de vinaigrette.
  • Doe hiervoor alle ingrediënten in een blender en mix ze tot een egale substantie.
  • Snijd de artisjok in kwarten en bestrijk de binnenzijden met marinade.
  • Verwarm een grillpan en gril de artisjok kort.
  • Serveer de artisjok samen met de vinaigrette en bestrooi met wat grof gesneden muntblaadjes.
  • [WistJeDat] Komkommer, asperges, waterkers en artisjokken zijn natuurlijke vochtafdrijvers.
  • In asperges zit bovendien asparagine, een stof die de werking van de nieren stimuleert en daarmee ook de afvoer van gifstoffen bevordert.

Notities

Eettip: trek de blaadjes van de artisjok stuk voor stuk van de stronk, dip in de vinaigrette, neem het blaadje tussen je tanden en trek terug. Zo schraap je met je tanden het smakelijke vruchtvlees eraf en blijven alleen de taaie vezels over.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!