Vooral rauwe en gefermenteerde knoflook reinigen als de beste
Gegrilde artisjok met citroen-knoflooksaus
Ingredients
- 1 stuk artisjok
- 50 milliliter azijn
Voor de marinade: ½ teen knoflook
- ½ stuk citroen
- 2 el olijfolie
Voor de vinaigrette: 4 eetlepels olijfolie
- 1 stuk sap van 1 citroen
- 1 teentje knoflook
Instructions
- Breng een grote pan met water en azijn aan de kook.
- Was de artisjok en verwijder de steel.
- Kook de artisjok zo’n 25 minuten in het kokende water.
- Maak in de tussentijd de marinade.
- Snijd de knoflook fijn, rasp de schil van de citroen en roer dit door de olijfolie.
- Maak vervolgens de vinaigrette.
- Doe hiervoor alle ingrediënten in een blender en mix ze tot een egale substantie.
- Snijd de artisjok in kwarten en bestrijk de binnenzijden met marinade.
- Verwarm een grillpan en gril de artisjok kort.
- Serveer de artisjok samen met de vinaigrette en bestrooi met wat grof gesneden muntblaadjes.
- [WistJeDat] Komkommer, asperges, waterkers en artisjokken zijn natuurlijke vochtafdrijvers.
- In asperges zit bovendien asparagine, een stof die de werking van de nieren stimuleert en daarmee ook de afvoer van gifstoffen bevordert.