Vooral rauwe en gefermenteerde knoflook reinigen als de beste
Gegrilde artisjok met citroen-knoflooksaus
Ingredients
- 1 stuk artisjok
- 50 milliliter azijn
Voor de marinade: ½ teen knoflook
- ½ stuk citroen
- 2 el olijfolie
Voor de vinaigrette: 4 eetlepels olijfolie
- 1 stuk sap van 1 citroen
- 1 teentje knoflook
Instructions
- Breng een grote pan met water en azijn aan de kook.
- Was de artisjok en verwijder de steel.
- Kook de artisjok zo’n 25 minuten in het kokende water.
- Maak in de tussentijd de marinade.
- Snijd de knoflook fijn, rasp de schil van de citroen en roer dit door de olijfolie.
- Maak vervolgens de vinaigrette.
- Doe hiervoor alle ingrediënten in een blender en mix ze tot een egale substantie.
- Snijd de artisjok in kwarten en bestrijk de binnenzijden met marinade.
- Verwarm een grillpan en gril de artisjok kort.
- Serveer de artisjok samen met de vinaigrette en bestrooi met wat grof gesneden muntblaadjes.
- [WistJeDat] Komkommer, asperges, waterkers en artisjokken zijn natuurlijke vochtafdrijvers.
- In asperges zit bovendien asparagine, een stof die de werking van de nieren stimuleert en daarmee ook de afvoer van gifstoffen bevordert.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:![logo_ztrdg](https://gezondnu.nl/content/uploads/logo_ztrdg.png)