Ga terug
+ servings
worteltjes

[geen intro] Geroosterde worteltjes met ahornsiroop en tijm

Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram wortelen
  • 3 el ahornsiroop
  • 2 el olijfolie
  • 6 takjes tijm Vers
  • 1 snufje grove zeezoutvlokken Mag een flinke snuf zijn

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schraap de wortelen goed schoon met de scherpe kant van je mes.
  • Het bovenste stukje groen mag je eraan laten zitten, je kunt het loof gewoon eten.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de worteltjes hier om en om op, zodat ze als puzzelstukjes bijna in elkaar schuiven.
  • Zo verspil je zo min mogelijk ahornsiroop.
  • Besprenkel de wortelen nu met ahornsiroop en olijfolie.
  • Ris de blaadjes tijm van de takjes en strooi driekwart over de worteltjes.
  • De rest houd je achter de hand.
  • Gril nu de wortelen in een halfuur mooi krokant in de oven.
  • Besprenkel ze voor het serveren eventueel met nog wat extra ahornsiroop, het laatste beetje tijm en de zeezoutvlokken.

Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!