Snijd de peterselieblaadjes grof, snijd de knoflook fijn en meng dit met elkaar.
Bestrooi de buikholte van de vis met zout en verdeel het peterselie-knoflookmengsel in de buikholte van de vis.
Klem de vis in de klem, bestrooi hem met zout en besprenkel hem met citroen.
Rooster de vis in ongeveer 15 minuten aan beide zijden gaar op de barbecue.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Meng de ui, komkommer, lente-ui en tomaat en voeg de olijfolie en rodewijnazijn toe.
Breng op smaak met peper en zout en serveer bij de vis.
Tip: je kunt de vis ook in aluminiumfolie pakken en op de barbecue leggen, of in een op 200°C voorverwarmde oven bakken.
Notities
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!