Het perfecte barbecue gerecht
Geroosterde zeebaars met salsa
Ingredients
- 1 zeebaars schoongemaakt, ca 700 g
- 3 takjes takjes platte peterselie
- 1 citroen
- 3-4 tomaten
- 2 lente-uien
- 1/4 komkommer
- 1 rode ui
- snufje zout en peper naar smaak
- 4-5 el olijfolie
- 2-3 el rodewijnazijn
Extra nodig
- visklem voor de barbecue
Instructions
- Snijd de peterselieblaadjes grof, snijd de knoflook fijn en meng dit met elkaar.
- Bestrooi de buikholte van de vis met zout en verdeel het peterselie-knoflookmengsel in de buikholte van de vis.
- Klem de vis in de klem, bestrooi hem met zout en besprenkel hem met citroen.
- Rooster de vis in ongeveer 15 minuten aan beide zijden gaar op de barbecue.
- Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
- Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Pel de ui en snipper hem fijn.
- Meng de ui, komkommer, lente-ui en tomaat en voeg de olijfolie en rodewijnazijn toe.
- Breng op smaak met peper en zout en serveer bij de vis.
- Tip: je kunt de vis ook in aluminiumfolie pakken en op de barbecue leggen, of in een op 200°C voorverwarmde oven bakken.
Notes
![]() |
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |
Twentyten
Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.![](https://gezondnu.nl/content/uploads/201842.TwentyTen-logo.jpg)
Tried this recipe?Let us know how it was!