Verwarm de oven op 180 graden.
Voeg de bloem en het zout bij elkaar.
Snijd de boter in klein stukjes en kneedt het door het deeg.
Wanneer het gemengd is, voeg je het ei toe.
Giet vervolgens langzaam in een dun straaltje het water erbij.
Meng het tot een samenhangend deeg.
Kneed nog even door en leg het deeg 30 minuten in de koelkast.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht, vet de quichevorm in en bekleed met het deeg.
Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak blind voor ongeveer vijftien minuten.
Maak ondertussen de vulling voor de quiche.
Meng de eieren, slagroom, melk, nootmuskaat en peper en zout.
Snijd de bietjes en ui in grove parten.
Scheur de boerenkool in ongelijke stukken.
Verdeel de bietjes, ui en boerenkool over de quichevorm en vul met het eimengsel tot bovenaan de rand.
Brokkel de geitenkaas en verdeel over de quiche.
Bak de quiche ongeveer 45 minuten.