De zoete gele biet maakt de aardse smaak van de rode biet net wat zachter
Groentequiche van biet en boerenkool
Ingredients
Deeg
- 200 gram tarwebloem
- 1 tl zout
- 100 gram koude boter
- 1 ei
- 1 el water
Vulling
- 4 eieren
- 200 milliliter slagroom
- 100 milliliter melk
- 1 tl nootmuskaat
- 125 gram geitenkaas
- 2 rode bieten
- 1 gele biet
- 2 rode uien
- 100 gram boerenkool
- peper en zout
Instructions
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Voeg de bloem en het zout bij elkaar.
- Snijd de boter in klein stukjes en kneedt het door het deeg.
- Wanneer het gemengd is, voeg je het ei toe.
- Giet vervolgens langzaam in een dun straaltje het water erbij.
- Meng het tot een samenhangend deeg.
- Kneed nog even door en leg het deeg 30 minuten in de koelkast.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht, vet de quichevorm in en bekleed met het deeg.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak blind voor ongeveer vijftien minuten.
- Maak ondertussen de vulling voor de quiche.
- Meng de eieren, slagroom, melk, nootmuskaat en peper en zout.
- Snijd de bietjes en ui in grove parten.
- Scheur de boerenkool in ongelijke stukken.
- Verdeel de bietjes, ui en boerenkool over de quichevorm en vul met het eimengsel tot bovenaan de rand.
- Brokkel de geitenkaas en verdeel over de quiche.
- Bak de quiche ongeveer 45 minuten.
Notes
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |