100gramgedroogde rode linzen (wel een nachtje laten wellen!)
50grampijnboompitten
1bosjewinterpostelein
3eetlepelsolijfolie
1theelepelcitroensap
2stuksansjovisfilets
50grampittige kaas
zout en peper
Instructies
Zet een grote pan op het vuur met een laagje water. Snijd de preien in ringen en de venkel in stukken. Voeg de groente toe aan de pan met water.
Breng de soep op smaak met zout en peper. De linzen mogen er ook bij. Breng dit alles aan de kook.
Laat het in zo’n twintig minuten lekker gaar pruttelen.
Maak ondertussen de pesto: bak de pijnboompitten kort aan in een droge koekenpan. Snijd de postelein fijn.
Doe die in een kan met olijfolie, citroensap, ansjovis, de pijnboompitten en pittige kaas.
Zet hier de staafmixer op en pureer het tot een grove pesto. Ook de soep mag grof gepureerd worden.
Voeg er eventueel wat extra water aan toe. Proef of er nog peper en zout bij mag. Serveer met een lekkere dot pesto.
Notities
Tip: Op zich heb je voor deze bouillon geen blokjes nodig. Wil je wel bouillonblokjes gebruiken? Kies dan voor biologische blokjes. Daar zitten geen ongezonde toevoegingen in.
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!