Linzensoep met extra veel groente
Ingredients
- 3 preien
- 2 venkelknollen
- 100 gram gedroogde rode linzen (wel een nachtje laten wellen!)
- 50 gram pijnboompitten
- 1 bosje winterpostelein
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel citroensap
- 2 stuks ansjovisfilets
- 50 gram pittige kaas
- zout en peper
Instructions
- Zet een grote pan op het vuur met een laagje water. Snijd de preien in ringen en de venkel in stukken. Voeg de groente toe aan de pan met water.
- Breng de soep op smaak met zout en peper. De linzen mogen er ook bij. Breng dit alles aan de kook.
- Laat het in zo’n twintig minuten lekker gaar pruttelen.
- Maak ondertussen de pesto: bak de pijnboompitten kort aan in een droge koekenpan. Snijd de postelein fijn.
- Doe die in een kan met olijfolie, citroensap, ansjovis, de pijnboompitten en pittige kaas.
- Zet hier de staafmixer op en pureer het tot een grove pesto. Ook de soep mag grof gepureerd worden.
- Voeg er eventueel wat extra water aan toe. Proef of er nog peper en zout bij mag. Serveer met een lekkere dot pesto.
Notes
Tip: Op zich heb je voor deze bouillon geen blokjes nodig. Wil je wel bouillonblokjes gebruiken? Kies dan voor biologische blokjes. Daar zitten geen ongezonde toevoegingen in.
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!