Ga terug
+ servings
pompoenspaghetti

[geen intro] Pompoenspaghetti met geitenkaas en walnoten

Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 flespompoen
  • 300 gram geitenkaas met korst
  • 1 bosje salie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 handje walnoten gepeld
  • 4 el roomboter
  • peper versgemalen
  • Parmezaanse kaas naar smaak

Instructies
 

  • Schil de pompoen en maak er spaghetti van met de spiraalsnijder of gebruik een juliennesnijder.
  • Je krijgt dan geen lange slierten, maar wel leuke strookjes.
  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Blancheer de pompoenspaghetti drie minuten in kokend water.
  • Snijd vier mooie geitenkaasplakken af en leg deze op een bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier.
  • Bak ze vijf minuten in de oven.
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Verhit de roomboter in de pan op middelhoog vuur en bak hierin de salie en knoflook knapperig.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de spaghetti over de borden, leg er een plak geitenkaas op en verdeel de saliesaus over de borden.
  • Verkruimel er wat walnoten boven en maak af met een beetje Parmezaanse kaas.
  • Lekker met een verse groene salade!

Notities

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!