Ga terug
+ servings

[geen intro] Salade van biet met aardbei, munt en walnoten

Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 takjes munt
  • 1 chioggia bieten
  • 400 gram aardbeien
  • 2 el balsamicoazijn
  • 50 gram walnoten
  • 100 gram rauwe ham
  • 20 gram cranberries
  • 400 gram lollo bionda sla
  • 75 gram feta
  • zout en peper

Instructies
 

  • Snijd de biet in dunne plakken.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
  • Pureer een derde van de aardbeien met een staafmixer.
  • Snijd de rest in partjes.
  • Maak een dressing door de aardbeienpuree en balsamicoazijn te mengen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de walnoten in een droge koekenpan tot ze licht gekleurd zijn.
  • Meng de bietenschijven, aardbeien, walnoten, ham en cranberries door de sla.
  • Hak de muntblaadjes grof, breek de feta in stukjes en verdeel over de salade.
  • Schenk de dressing over de salade.

Notities

Weetje: De aardbei smaakt en ruikt heerlijk zoet. Niet gek als je weet dat hij verre familie van de roos is.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!