Ga terug
+ servings

[geen intro] Stoere bonensoep met zuurkool

Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 6 borden

Ingrediënten
  

  • 1 grote ui
  • 1 el olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 el bloem
  • 750 ml groentebouillon
  • 3 el tomatenpassata
  • 2 tl pimentón
  • 500 gram aardappels (in kleine stukken)
  • 75 gram boerenkool
  • 400 gram zuurkool
  • 250 gram gemengde bonen
  • desembrood
  • restje geraspte kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op de grill-stand op 200ºC.
  • Besprenkel het brood met olie en strooi er wat geraspte kaas over.
  • Zet het brood ongeveer een kwartiertje onder de grill (houd wel goed in de gaten!) en laat dan rusten.
  • Snipper ondertussen de ui en rasp de knoflook.
  • Verhit een soeppan op middelhoog vuur.
  • Voeg een eetlepel olie toe en bak de uien glazig.
  • Fruit de knoflook even kort.
  • Voeg de bloem toe.
  • Roer goed door tot de bloem opgelost is in het vocht van de uien en knoflook.
  • Voeg dan de pimentón, bouillon en tomatenpassata toe.
  • Roer het opnieuw goed door.
  • Daarna mogen de aardappelen en zuurkool erbij.
  • Kook alles vijftien minuten tot de aardappels zacht zijn en voeg dan de bonen toe.
  • Laat tien minuten lekker pruttelen.
  • Scheur nu het boerenkoolblad van de nerven en kook dit de laatste twee minuten mee.
  • Serveer de soep met mega-croutons.

Notities

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!