Verwarm de oven voor op de grill-stand op 200ºC.
Besprenkel het brood met olie en strooi er wat geraspte kaas over.
Zet het brood ongeveer een kwartiertje onder de grill (houd wel goed in de gaten!) en laat dan rusten.
Snipper ondertussen de ui en rasp de knoflook.
Verhit een soeppan op middelhoog vuur.
Voeg een eetlepel olie toe en bak de uien glazig.
Fruit de knoflook even kort.
Voeg de bloem toe.
Roer goed door tot de bloem opgelost is in het vocht van de uien en knoflook.
Voeg dan de pimentón, bouillon en tomatenpassata toe.
Roer het opnieuw goed door.
Daarna mogen de aardappelen en zuurkool erbij.
Kook alles vijftien minuten tot de aardappels zacht zijn en voeg dan de bonen toe.
Laat tien minuten lekker pruttelen.
Scheur nu het boerenkoolblad van de nerven en kook dit de laatste twee minuten mee.
Serveer de soep met mega-croutons.