De mix van bonen en zuurkool zorgt ervoor dat je een megaportie vezels binnenkrijgt

[geen intro] Stoere bonensoep met zuurkool
Ingredients
- 1 grote ui
- 1 el olijfolie
- 6 teentjes knoflook
- 1 el bloem
- 750 ml groentebouillon
- 3 el tomatenpassata
- 2 tl pimentón
- 500 gram aardappels (in kleine stukken)
- 75 gram boerenkool
- 400 gram zuurkool
- 250 gram gemengde bonen
- desembrood
- restje geraspte kaas
Instructions
- Verwarm de oven voor op de grill-stand op 200ºC.
- Besprenkel het brood met olie en strooi er wat geraspte kaas over.
- Zet het brood ongeveer een kwartiertje onder de grill (houd wel goed in de gaten!) en laat dan rusten.
- Snipper ondertussen de ui en rasp de knoflook.
- Verhit een soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg een eetlepel olie toe en bak de uien glazig.
- Fruit de knoflook even kort.
- Voeg de bloem toe.
- Roer goed door tot de bloem opgelost is in het vocht van de uien en knoflook.
- Voeg dan de pimentón, bouillon en tomatenpassata toe.
- Roer het opnieuw goed door.
- Daarna mogen de aardappelen en zuurkool erbij.
- Kook alles vijftien minuten tot de aardappels zacht zijn en voeg dan de bonen toe.
- Laat tien minuten lekker pruttelen.
- Scheur nu het boerenkoolblad van de nerven en kook dit de laatste twee minuten mee.
- Serveer de soep met mega-croutons.
Notes
