Begin met het deeg: vermeng bloem, boter, ei en water in een kom en kneed dit tot een stevig deeg.
Is het te kruimelig? Voeg dan een beetje water toe.
Rol het deeg in keukenfolie en laat het een halfuur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Maak ondertussen de vulling.
Meng het ei met de room en kruiden.
Voeg zout en peper toe.
Snijd alle groenten in stukjes.
Als je harde groenten gebruikt zoals broccoli, boontjes of wortel, blancheer ze dan kort, anders worden ze niet goed gaar in de oven.
Haal het deeg uit de koelkast.
Rol het uit op een met bloem bestoven werkblad tot het iets groter is dan je deegvorm.
Rol het deeg om je deegroller en rol het zo over de beboterde quichevorm heen.
Druk het deeg goed aan.
Snijd de overtollige randjes weg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
Vul de quichevorm met het groentemengsel.
Vul met het ei-roommengsel en verkruimel de kaas erover.
Bak de quiche 45 minuten in de oven tot het ei-roommengsel is gestold.
Serveer met een lekkere frisse salade (ook perfect om restjes op te maken).