Ga terug
+ personen

Kippensoep met lente-ui

Stevige kippensoep met een frisse touch door de lente-ui. Met op smaak gebrachte malse kip is dit recept simpel, voedzaam en vol van smaak.
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 st kippendijen
  • 2 l kippenbouillon
  • 1 st citroen
  • 25 gr roomboter
  • 25 gr bloem
  • 1 st eierdooier
  • 25 ml slagroom
  • 1 bosje dille binnenkort verkrijgbaar van Hollandse bodem
  • 2 st lente-uitjes

Instructies
 

  • Spoel het kippenvlees af en zet op met de bouillon. Dek de pan af en kook de kip op een laag vuur in ca. 30 minuten gaar.
  • Neem de dijen uit de pan, haal het vel eraf en laat afkoelen.
  • Boen de citroen schoon onder heet water.
  • Pers de helft en snijd de andere helft in plakjes.
  • Voeg het citroensap toe aan de bouillon.
  • Smelt de boter in een ruime kookpan op laag vuur.
  • Roer met een garde de bloem door de boter en laat ‘de roux’ op laag vuur even kort garen.
  • Voeg de bouillon in delen toe, roer het glad en breng aan de kook.
  • Hak de dille en snijd de lente-ui in ringetjes.
  • Meng de room met de eidooier.
  • Roer net voor serveren, van het vuur af, het roomeimengsel met een garde snel door de soep.
  • Voeg het vlees, lente-ui en dille toe en verwarm al roerend op laag vuur (niet meer laten koken, anders schift de soep).
  • Breng indien nodig op smaak met zout.
  • Schep de soep in diepe borden en garneer met een plakje citroen.

Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!